Wanden

Traditioneel en hol

Traditionele wanden

Voor het in het werk maken van betonwanden, met name kelderwanden, kunnen wij dit voor u uitvoeren tot en met de peilmaat. Voor het maken van deze betonwanden geldt dezelfde werkwijze als voor het maken van putten. Ook hierbij moet gelet worden op de kimafdichting en eventuele doorvoeringen.De afwerking van de wand is ook belangrijk.

Na het verkrijgen van de beton werktekeningen wordt door ons een bekistingswerkplan gemaakt. Belangrijk is dat er voldoende stelruimte is tussen de grondslag (damwand e.a.) en de buitenkant van de wanden.

Holle wanden

Naast het vervaardigen van de betonwanden kunnen wij ook het leveren en aanbrengen van holle wandsystemen verzorgen. In sommige gevallen kan een holle wandsysteem voordeliger werken dan een in het werk te maken wand. Wij kunnen deze holle wandsystemen compleet verzorgen inclusief het maken van de werktekeningen. Bij plaatsen van deze wanden dienen een aantal voorzieningen getroffen te worden. Informeer naar onze mogelijkheden voor het toepassen van deze holle wandsystemen.

Afbeelding

Betonwanden

Het woord betonwanden omvat alles wat maar nodig moet zijn voor een bouwproject zoals, traditionele wanden, holle wandsystemen en alle overige betonwanden.

Voor het maken van betonwanden kan gekozen worden uit een aantal bekistingssystemen. Afhankelijk van wat in het bestek omschreven staat kunnen wij elke type betonwand maken en/of uitvoeren. Onze bekistingssystemen kunnen bestaan uit hout, aluminium en/of staal voorzien van een houten binnenwerk. Ook de benodigde sparingen, ankers en of andere instortvoorzieningen kunnen door ons geplaatst en meegestort worden.