40 jaar bestaan Vloertechniek

7 september 2016

Op 1 maart 1976 werd Vloertechniek gestart door Han van Zanten en Piet Lagerwaard.  Han deed de uitvoering en Piet nam commercie en algemene zaken voor zijn rekening.

In deze periode ontwikkelde zich in de bouw een toenemende specialisatie. Ook in de betonbouw ontstond dus steeds meer behoefte aan specialisten. Hier sprongen Han en Piet voortvarend op in met de oprichting van Vloertechniek dat zich toelegde op het leveren van in het werk gestorte betonvloeren. Zij waren hiermee één van de eerste gespecialiseerde bedrijven op deze markt. In de loop der jaren werd het leveringspakket dan ook steeds verder uitgebreid.

Met vijf werknemers werd er gestart en het bedrijf vestigt zich in de Van Leyden Gaelstraat te Vlaardingen. Vanaf de start werkten zoons Barend en Gerrit van Zanten mee en later kwam ook Johan van Zanten het team versterken.

In deze beginperiode was het aanleggen van een betonvloer vooral handwerk waarbij er een productie van 200m2 tot 300m2 vloeroppervlakte per dag gehaald kon worden met een vijftal werknemers. Regelmatig werd de beton uit de mixer met de kruiwagen naar de locatie vervoerd. Ook het afwerken van de vloer gebeurde met de hand.

Na verloop van tijd kwamen er nieuwe ontwikkelingen, onder andere op het gebied van trilnaalden, trilbalken en afwerkmachines.  Vloertechniek volgde deze ontwikkelingen op de voet en investeerde continu in nieuwe machines teneinde het zware werk te verlichten en productiever te kunnen werken. Zo kreeg Vloertechniek in de loop der jaren een vooraanstaande positie in de markt.

Door de nieuwe technieken konden er niet alleen meer vierkante meters vloer per dag  worden aangelegd, ook het afwerken van de vloer ging met een afwerkmachine sneller en beter. Na verloop van tijd gingen er dagelijks wel 4 tot 6 stortploegen op weg naar hun werklocatie. Ook het monoliet afwerken van de vloer werd steeds vaker toegepast.

Vanwege de groei van het bedrijf moest er diverse malen verhuisd worden en is uiteindelijk in 1996 de huidige locatie James Wattweg te Vlaardingen betrokken. Een groter pand waarbij er voldoende ruimte is voor de opslag van materialen en materieel. Een werkplaats voor het onderhouden van het materieel en met voldoende kantoorruimte.

Rond de millenniumwisseling ontstond er vanuit  de markt steeds meer de behoefte bij aannemers om het betonwerk compleet uit te besteden: dat wil zeggen betonvloer compleet inclusief wapening, kist ect. Ook het maken van de fundering hoorde hierbij. Om aan deze vraag invulling te geven is in het jaar 2000 VFT Vloer- en FunderingsTechniek opgericht.

In de periode 2009-2010 sloeg de crisis in de bouw hard toe. Ook Vloertechniek ontkwam helaas niet aan inkrimpen maar vanwege de solide financiële positie van het bedrijf wist zij te overleven. Nu de markt weer aantrekt zien wij de toekomst met vertrouwen tegemoet en wordt er weer volop geïnvesteerd in mensen en materieel om aan de steeds complexer en kritischer wordende vraag vanuit de markt te kunnen voldoen.

Met dit vertrouwen en onze wens om het 40-jarig bestaan met onze relaties te kunnen vieren hebben wij besloten om weer deel te nemen aan de Beton Vakdagen in de Evenementenhal te Gorinchem en het geheel aldaar een feestelijk tintje te geven. De Beton Vakdagen worden gehouden op 13, 14 en 15 september 2016 dagelijks 13.00 – 21.00 uur.

Wij nodigen u van harte uit om onze stand te komen bezoeken en hier bij te praten over de stand van zaken binnen de bouwsector en wat Vloertechniek hierin voor u kan betekenen. De inwendige mens zal hierbij zeker niet worden vergeten !

Tot slot: Vloertechniek B.V. is een solide bedrijf waarbij wij vandaag de dag nog met veel passie en vakmanschap werkzaam zijn, klaar voor de toekomst !

Wij hopen u op één van de Vakdagen te mogen begroeten en met u te kunnen proosten op die toekomst. Graag tot dan!

Directie Vloertechniek

Wat is geopolymeer?

Lees verder