Yerseke | vrieshuis Kotra Logistics | In 85 dagen een compleet vrieshuis

20 maart 2015

Vloertechniek leverde de betonvloeren voor het vrieshuis van Kotra Coldstores in Yerseke. Een bedrijfsvloer met een zeer hoge vlakheid was vereist. De vriescellen hebben verrijdbare stellingen. De staalprofielen waarover de stellingen zich verplaatsen, zijn van tevoren door derden nauwkeurig gesteld.

Vloertechniek leverde de betonvloeren voor het vrieshuis van Kotra Coldstores in Yerseke. Een bedrijfsvloer met een zeer hoge vlakheid was vereist. De vriescellen hebben verrijdbare stellingen. De staalprofielen waarover de stellingen zich verplaatsen, zijn van tevoren door derden nauwkeurig gesteld. Tussen de profielen stortte Vloertechniek de betonvloer en werkte deze op hoogte af, met een rol. Vervolgens is de vloer monolithisch afgewerkt tot een vlak en strak oppervlak. Het totale vloeroppervlak omvat 900 m² expeditieruimte, 3.000 m² vrieshal en 700 m² laadkuilconstructie.

Het bedrijf uit Vlaardingen is een vaste leverancier van hoofdaannemer Fraanje BV. Vloertechniek houdt zich sinds 1976 bezig met het storten en afwerken van betonvloeren. Mensen van het eerste uur en enthousiaste jonge medewerkers staan aan de basis om aan alle vloerenwensen te voldoen. Werkvloeren, betonvloeren en complete betonconstructies behoren tot het portfolio. De vloerenspecialist uit Vlaardingen werd ten tijde van de aanbesteding in Yerseke benaderd om een prijsopgave te maken voor de vloeren. Peter de Reus zegt namens Vloertechniek: “Het vrieshuis heeft een dubbele betonvloer met isolatie ertussen. Eerst maakten we daarvoor een werkvloer, vervolgens een betonvloer met vloerverwarming, isolatie erop en ten slotte de vlakke bedrijfsvloer waarop de verrijdbare stellingen kwamen. De uitvoering was vanaf week 22 tot en met week 36 in 2014. We hebben in totaal 400 manuur ingezet op dit project. De opdrachtgever was uitermate tevreden over de uitvoering en de gerealiseerde strakke planning.”

Bron: http://www.betonenstaalbouw.nl/yerseke-vrieshuis-kotra-logistics-vlakke-bedrijfsvloer-voor-verrijdbare-stellingen/

Een bijzondere vloer voor een bijzonder werk

Huisman ontwikkelt een nieuwe type boortoren, de laatste uitvoering van de zogenaamde Multi Purpose Tower generatie. VFT Vloer- en Funderingstechniek bouwde de betonvloer voor de testplaat waar de toren op geplaatst zal worden. Een complex werk op een klein werkterrein.

Lees verder