Een bijzondere vloer voor een bijzonder werk

1 april 2016

Huisman ontwikkelt een nieuwe type boortoren, de laatste uitvoering van de zogenaamde Multi Purpose Tower generatie. VFT Vloer- en Funderingstechniek bouwde de betonvloer voor de testplaat waar de toren op geplaatst zal worden. Een complex werk op een klein werkterrein.

Huisman ontwikkelt een nieuwe type boortoren, de laatste uitvoering van de zogenaamde Multi Purpose Tower generatie. VFT Vloer- en Funderingstechniek bouwde de betonvloer voor de testplaat waar de toren op geplaatst zal worden. Een complex werk op een klein werkterrein.

Het werk is uitgevoerd met een bouwteam van specialisten. Namens Huisman trad de heer M Zonneveld van De Vilder & Zonneveld Architecten BV uit Vlaardingen op. De complete constructie was in handen van Adviesbureau voor staal en betonconstructies De Heer B.V., eveneens uit Vlaardingen. De wapening werd verzorgd door van Noordenne Wapeningsstaal BV uit Hardinxveld-Giessendam. Voor de coördinatie en uitvoering van het complete betonwerk was VFT Vloer- en Funderingstechniek verantwoordelijk.

Het gaat niet altijd om de hoeveelheid meters
“Het was een flinke uitdaging om het werk aan te gaan”, zegt Peter de Reus, directeur van Vloertechniek BV, zelf ook betrokken bij de uitvoering van het werk. “Vooraf was bekend dat wij een achttal weken hadden om de klus te klaren. In deze weken moest er veel werk worden verzet om de vloer, die vlak tussen goten en ankers (pivots) gestort en monoliet afgewerkt moest worden, op tijd te storten.”

De vloer heeft een oppervlakte van 820 m² en een dikte van 300 cm en 200 cm en is in twee fases uitgevoerd. De Reus: “De vloer is in een vloeistofdichte uitvoering uitgevoerd. In de vloer zijn tal van voorzieningen opgenomen zoals goten en kabelgoten met afmetingen van 500 mm x 650 mm die traditioneel met hout uitgekist en gesteld moesten worden. Ook hoeklijnen rondom de vloer ontbraken niet. Langs alle goten en kabelgoten moesten deze worden geleverd en aangebracht. Waar raakvlakken waren met bijvoorbeeld sparingen en aansluitingen, moesten waterdichte dilataties worden gemaakt.”

De ankersets zijn niet te vergelijken met veelgebruikte ankers. De Reus: “De pivots die hier gesteld en ingestort moesten worden, hadden een hoogte van 1800 mm en werden als een compleet frame gesteld en aan elkaar gekoppeld. Voor de eenzijdige randbekisting van 200 cm en 300 cm hoog gebruikten wij een systeemkist die naar buiten was geschoord en werd vastgezet aan de wapening. De wapening van ruim 300 ton is los in het werk gevlochten.”

Klein werkterrein
“Al met al moest er op een relatief klein werk terrein een hoop werk worden verricht”, zegt De Reus. “Het was noodzakelijk dat er dagelijks overleg was om iedereen de juiste werkzaamheden te laten uitvoeren, zodat er geen vertraging kon ontstaan. Er waren dagen bij dat ruim twintig man aan het werk was. Het is ons gelukt om de planning van Huisman te halen. We hebben de werkzaamheden naar tevredenheid uitgevoerd. Nadat de diverse installaties waren geplaatst door Huisman hebben wij deze ook met gietmortel aangegoten.”

Bron: http://www.betonenstaalbouw.nl/een-bijzondere-vloer-voor-een-bijzonder-werk/

Yerseke | vrieshuis Kotra Logistics | In 85 dagen een compleet vrieshuis

Vloertechniek leverde de betonvloeren voor het vrieshuis van Kotra Coldstores in Yerseke. Een bedrijfsvloer met een zeer hoge vlakheid was vereist. De vriescellen hebben verrijdbare stellingen. De staalprofielen waarover de stellingen zich verplaatsen, zijn van tevoren door derden nauwkeurig gesteld.

Lees verder

40 jaar Vloertechniek

Op 1 maart 1976 werd Vloertechniek gestart door Han van Zanten en Piet Lagerwaard.  Han deed de uitvoering en Piet nam commercie en algemene zaken voor zijn rekening.

Lees verder