Betonvloeren - druklagen Nieuwbouw Regiokantoor Alliander Sloterdijk III Amsterdam

11 november 2022

In de nieuwste editie van het blad Industriebouw uitgave  Oktober 2022 zijn wij als bedrijf vertegenwoordigd. Deze Editie gaat inhoudelijk over de bouw van het nieuwe regiokantoor van Alliander in Westpoort in het havengebied Sloterdijk III in  Amsterdam. Dit bijzondere project waar niet eerder een constructie van een acht verdiepingen tellend gebouw volledig uit hout wordt opgetrokken. Door het compacte en flexibele ontwerp is het energie neutrale gebouw bovendien toekomstbestendig. Tel daarbij op de bouwtijd van een krap jaar en duidelijk is dat er voor de bouwer Dura Vermeer Bouw Midden West een uitdagende opgave lag.

In meerdere opzichten is de bouw van het nieuwe regiokantoor van Alliander in het havengebied Sloterdijk III in Amsterdam een bijzonder project. Niet eerder werd de constructie van een acht verdiepingen tellend gebouw volledig uit hout opgetrokken. Door het compacte en flexibele ontwerp is het energie neutrale gebouw bovendien toekomstbestendig. Tel daarbij op de bouwtijd van een krap jaar en duidelijk is dat er voor de bouwer Dura Vermeer Bouw Midden West een uitdagende opgave lag.

De betonnen druklagen die op de houten constructie zijn aangebracht, dragen bij aan de industriële uitstraling van het nieuwe regiokantoor van Alliander in Amsterdam. Vloertechniek verzorgt het storten en afwerken van deze vloeren, alsmede de constructievloeren en dakvloer. Voor het kantoorgebouw gaat het om 10.617 m2 (verdeeld over acht verdiepingen) en voor de werkplaats om 4.195 m2.  Alle vloeren, met vlakheidsklasse Nen 2747 klasse 4, zijn door ons gestort, gevlinderd en na behandeld.

 

slider-afbeelding slider-afbeelding slider-afbeelding slider-afbeelding

Webinar Monolietvloeren

Gratis webinar over monolietvloeren Op 18 februari 2021 houden Betonhuis en Betoniek voor leden en lezers een webinar over monolietvloeren. Waar moet je in de uitvoering op letten? In hoeverre spelen weersomstandigheden een rol? Wat zijn aandachtspunten voor het betonmengsel? Hoe kun je hierbij rekening houden met duurzaamheid en circulariteit?

Lees verder